Kinderbescherming zou vermiste driejarige Jaylano uit Heerenveen weghalen bij moeder

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De vermiste 31-jarige moeder uit Heerenveen is er zeer waarschijnlijk vandoor gegaan, omdat haar zoontje bij haar zou worden weggehaald.

De Raad voor de Kinderbescherming meldt dat ze de rechter onlangs om een maatregel heeft gevraagd voor Jaylano Noah (3) en die ook heeft gekregen. ,,Dat is zeer recent gebeurd’’, licht Richard Bakker, woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming, toe. ,,We hebben bij de rechter aannemelijk gemaakt dat dit nodig is.’’

De vrouw en haar zoontje zijn al enige tijd in beeld bij hulpverlenende instanties. ,,Het feit dat er om een maatregel is gevraagd, geeft aan dat er zorgen zijn’’, aldus Bakker. De woordvoerder benadrukt dat het om een ,,uiterste maatregel gaat.’’ En dat er ,,een ander soort hulp noodzakelijk is dan nu het geval is.’’

De Heerenveense en haar zoontje worden sinds vorige week donderdag vermist. De auto van de vrouw is in de nacht van donderdag op vrijdag leeg aangetroffen op het parkeerterrein achter BP-station De Panjerd in Veeneningen. De pomp staat aan de A28 tussen Meppel en Hoogeveen. De ex-partner van de vrouw deed aangifte van de vermissing.

De politie gaf eerder al aan ,,grote zorg te hebben over moeder en kind’’ en heeft ,,er nog steeds geen signaal van waar ze zijn. We zijn volop lijntjes aan het natrekken’’, zegt woordvoerder Paul Heidanus.

SAR Friesland heeft maandag in Heerenveen naar hen gezocht naar aanleiding van een tip, aldus Houwina Postma van SAR Friesland.

Nieuws

menu