Kijk 'Samen zijn' terug, een live-uitzending met Henk Waterlander en de Sietse Huismanband

Niet iedereen kan kerst met zijn dierbaren vieren en niet iedereen krijgt altijd de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient. Sinds een aantal jaren organiseert Lions Heerenveen 2.0 in het restaurant van Tjaarda Oranjewoud het evenement ‘Kerst vier je samen’, een kerstdiner met daarbij ook een avondvullend entertainment programma voor ouderen, eenzamen en mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ieder jaar neemt het aantal aanmeldingen toe, hetgeen aantoont dat het echt in een behoefte voorziet. Deze kwetsbare groep mensen kijkt hier naar uit, het samen zijn, de gezelligheid, de verbinding en uiteraard het voortreffelijke eten en drinken en voor hen allemaal kosteloos. De Lions Heerenveen 2.0 realiseert zich dat het dit jaar niet makkelijker geworden is, maar wellicht wel noodzakelijker om voor deze doelgroep juist dit jaar samen kerst te vieren.

Kerst vier je samen! Maar hoe doe je dat in corona-tijd?

Op zondag 13 december 2020 zorgde Lions Heerenveen 2.0 samen met hun trouwe partners Tjaarda Oranjewoud, stichting Wera en meerdere sponsoren voor een prachtige kerstmaaltijd die ze persoonlijk thuis hebben bezorgd bij hun ruim 125 gasten. Vanwege de bijzondere omstandigheden namen we ook passende maatregelen. Zo heeft iedereen die op pad ging naast uiteraard handschoenen en een mondkapje die middag een coronatest ondergaan om uit te sluiten dat er geen besmette mensen over de vloer komen.

Om het ook dit jaar breder te trekken dan alleen het diner en toch die verbinding te zoeken, organiseerde Lions Heerenveen 2.0 in samenwerking met NDC mediagroep aansluitend een televisie-uitzending met een anderhalf uur durend programma dat speciaal gemaakt gaat worden voor deze gasten en de gehele doelgroep.

Een aantal artiesten, onder anderen Iris Kroes, Piter Wilkens, Wia Buze een ook Willeke Alberti heeft een bijdrage geleverd. Op de bank naast presentator Henk Waterlander namen Foppe de Haan, Desireé Krol, Roelant Scheepens en Geert Dijkstra plaats voor een inspirerend interview.

In de afgelopen jaren konden mensen die dit initiatief een warm hart toedragen zich aanmelden als buddy door € 25 over te maken. Als buddy werd je dan gekoppeld aan iemand uit de doelgroep om deze op te halen van (te)huis, deze de gehele avond te begeleiden en uiteraard mee te eten en te drinken om aan het einde van een geslaagde avond ze weer veilig thuis te brengen. Vanwege Covid-19 is er dit jaar verder geen actieve rol van de buddy mogelijk, anders dan financieel ondersteunen, wat wel heel belangrijk is om deze avond voor maar liefst 125 gasten mogelijk te maken. Wel kan iedereen, dus ook de buddy’s, van het avond programma genieten door deze hierboven terug te kijken. Op deze wijze trachten De Lions Heerenveen 2.0 met haar partners een traditie in stand te houden voor een groep mensen die het keihard nodig heeft en hun aan het einde van dit historische en voor velen bijzondere lastige jaar toch een lichtpuntje te geven.

Nieuws

menu