Kijk hier LC Live terug over de verkiezingen met hoogleraar Caspar van den Berg

In de uitzending van LC Live was donderdag Caspar van den Berg, hoogleraar Bestuursrecht aan Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen, te gast. Hij is gespecialiseerd in de verhoudingen tussen de Rijksoverheid en de lagere overheden, provincies en gemeenten.

Met hem spraken we over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen met speciale aandacht voor de plannen voor Friesland en de noordelijke provincies.

Komt de Lelylijn er nou, na de Tweede Kamerverkiezingen die aanstaande zijn? Kleurt de PvdA onder Lilianne Ploumen het Noorden wellicht weer traditioneel rood? Of kiest ‘de regio’, zoals dat tegenwoordig vaak heet, juist voor relatieve nieuwkomers als FvD of JA21? Welke rol speelt het slippertje van CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra op het Thialf-ijs in de campagne en heeft ‘Den Haag’ de noordelijke provincies - en Friesland in het bijzonder - nog wel goed op het netvlies staan?

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant .

Nieuws

menu