LC Live met MCL-arts Heleen Lameijer over de jaarwisseling in het ziekenhuis

Natuurlijk was de jaarwisseling anders dan normaal: amper bezoek door de lockdown en een verbod op vuurwerk. Hoe is de jaarwisseling in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) verlopen?

Heeft het vuurwerkverbod gezorgd voor een verlichting van de druk op de zorg? Heleen Lameijer is spoedeisendehulp-arts in het MCL. Bovendien spreekt en ziet ze elke dag coronapatiënten. In de ziekenhuizen is sprake van een toename van het aantal patiënten. Leidt de werkdruk daaronder? En hoe kijkt ze vooruit op de komende tijd?

Daarnaast is ze bekend van Instagram, waarop ze berichten en vlogs post over haar leven als arts. Ze won de Vrouw in de Media Award en trekt veel bezoekers op haar website makesciencework.nl . Daarop legt ze op een laagdrempelige manier uit voor welke keuzes artsen staan en hoe ze hun vak uitoefenen. Ook geeft ze cursussen en lezingen. Zijn de behoeften en vragen van volgers veranderd door het coronavirus?

Verslaggever Symen Bosma ging donderdag via Skype met haar in gesprek in LC Live. Hoe gaat Lameijer het nieuwe jaar tegemoet?

Lameijer liet woensdag via een livestream op Instagram zien hoe ze het coronavaccin kreeg toegediend, bekijk de video hieronder terug.

Nieuws

menu