Kijk nu: Burgemeesters van Assen, Groningen en Leeuwarden over zestien maanden worstelen met de maatregelen rond corona. 'Oordelen doen we later pas. We zitten er nog steeds middenin' | Zomer Live

Koen Schuiling, Marco Out en Sybrand Buma, de voorzitters van de veiligheidsregio’s Groningen, Drenthe en Friesland doen woensdag de aftrap van Zomer Live, een serie gezamenlijke zomerse afleveringen van DVHN Live en LC Live.

Op het terras van hotel-restaurant Oostergoo in Grou bekijken ze fragmenten van eerdere afleveringen van DVHN Live en LC Live en reageren daarop. Als voorzitters van de veiligheidsregio’s moesten ze laveren tussen de soms zeer grillige kabinetsmaatregelen en de belangen van hun burgers.

Dat viel niet altijd mee, maar ze willen daar (nog) geen hard oordeel over vellen. ‘Als je te vroeg bent met maatregelen heeft het geen zin, want dan doet niemand mee. Als je te laat bent, zeggen ze: waarom heb je niet eerder ingegrepen’, zegt Buma. En Schuiling: Ik vind oordelen heel moeilijk, omdat we er nog steeds middenin zitten.’

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag van 12.15 tot 12.45 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant .

Nieuws

Meest gelezen