Kijk LC Live terug: Acute zorg maakt zich zorgen om versoepelingen. Voorzitter Ate van der Zee is te gast

Versoepelingen versus het aantal besmettingen en de druk op de ziekenhuizen: ze lijken tegenstrijdig. Hoe ver zijn we verwijderd van Code Zwart? Ernst Kuipers van het Landelijke Netwerk Acute Zorg waarschuwde deze week opnieuw voor een piek in IC-opnamen in mei. Vorige week was hij nog voorzichtig optimistisch. Zijn de versoepelingen van afgelopen woensdag wel verstandig geweest?

Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) stuurde vorige week een brandbrief, waarin de zorg over versoepelingen wordt uitgesproken. Hoe staat het Noorden ervoor? Te gast in LC Live is deze week Ate van der Zee, voorzitter Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en voorzitter Raad van Bestuur UMCG.

Het aantal besmettingen in het Noorden is relatief laag en steeds meer mensen hebben een (eerste) prik gehad. Waarom maakt AZNN zich dan toch zorgen over de versoepelingen? Wordt de druk op het personeel na een jaar keihard werken – een veelgehoord argument – ook in het Noorden te hoog? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in LC Live van donderdag 29 april.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus
Video