Kijk hier alle de dronevluchten van Fryslân fan Boppen terug

Fryslân fan Boppen.

Onder schitterende omstandigheden konden de drones van Fryslân fan Boppen de afgelopen dagen hun beelden van boven maken. Helaas regende het op de laatste opnamedag toen de Friese meren op het programma stonden.

Deze week is het buiten regelmatig regenachtig en blijft het devies dat we zoveel mogelijk binnen blijven. Een ideale gelegenheid om de videobeelden van Fryslân fan Boppen terug te kijken.

Met ‘Fryslân fan Boppen’ kregen inwoners van de provincie de kans om anderen een hart onder de riem te steken. De actie is mogelijk gemaakt door de Friese gemeenten, in samenwerking met de provincie, Leeuwarden-Fryslân 2028, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

Woensdag 29 april zijn de beelden van de laatste route van Fryslan fan Boppen gepubliceerd via Omrop Fryslân, de website van de Leeuwarder Courant en de Facebookpagina van LF2028. De beelden van de tien routes zijn inmiddels honderdduizenden keren bekeken en blijven voorlopig ook via bovengenoemde kanalen beschikbaar voor publiek.

,,We kijken terug op een hartverwarmend en succesvol project” zegt Lieuwe Krol, projectleider namens LF2028. ,,Het enthousiasme onder de inwoners van dorpen en steden aan de routes was enorm. Er zijn meer dan duizend boodschappen en creatieve projecten aangemeld via de aanmeldformulieren op de websites van de Omrop en de LC. Die hebben we vanwege de grote hoeveelheid en de beperkte tijd helaas niet allemaal kunnen filmen, maar het overgrote deel hebben we gelukkig kunnen registreren en uitzenden.''

Ook onder kunstenaars was veel enthousiasme om mee te werken aan het project, aldus artistiek leider Marten Winters. ,,Diepe buiging voor hen, in zeer korte tijd de mooiste dingen maken onder omstandigheden die verre van ideaal waren, dat vind ik echt knap.”

De initiatiefnemers denken erover na om een film te maken op basis van de beelden van Fryslân fan Boppen.

Dit zijn de afleveringe die eerder op deze website zijn verschenen:

De bevrijdingsroute: van Appelscha naar Leeuwarden

De Slachteroute

Van de Alde Feanen naar Lemmer

De Elfstedenroute deel 1 - Leeuwarden tot Stavoren

De Elfstedenroute deel 2 - Molkwerum-Harlingen

De Elfstedenroute deel 3 - Dongjum-Aldtsjerk

De Waddeneilanden

Noordoost-Friesland

Zuidoost-Friesland

De Merenroute

Alle 10 afleveringen achter elkaar

Nieuws

menu