Kijk hier LC Live terug: Is corona op z'n retour? Met MCL-artsen Linda Kampschreur en Mels Hoogendoorn

Het coronavirus lijkt op zijn retour. Besmettingscijfers dalen flink en maatregelen worden opgeheven. Het kabinet spreekt zelfs al over het einde van de mondkapjesplicht. Ook worden steeds meer corona-afdelingen in ziekenhuizen gesloten.

Zo ook Afdeling M van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Internist-infectioloog Linda Kampschreur was vanaf het eerste begin nauw betrokken bij de afdeling, die vrijdag 11 juni symbolisch gesloten werd.

Ondanks alle positieve berichten laat het coronavirus ook zijn sporen na in het MCL. Zo raakte bijna de helft van het personeel en een aantal patiënten van de afdeling oncologie besmet met het virus. Dat had en heeft nog steeds grote impact op de afdeling, vertelden medewerkers onlangs in een artikel in Leeuwarder Courant . Internist-hematoloog Mels Hoogendoorn ziet dat dagelijks. Niet alleen zijn er nog steeds medewerkers niet of niet volledig aan het werk na een besmetting; er heerst een gevoel van schuld na besmetting van patiënten.

De twee artsen van het MCL vertellen in LC Live over het afgelopen jaar. Hoe kijken ze terug? En hoe kijken ze vooruit? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in LC Live.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus
Medische gezondheid
Medisch / Zorg
Gezondheid
Gezondheid
Video
Live