Kijk hier LC Live terug: zorgt corona voor meer uitstel van levensreddende operaties?

De najaarsgolf lijkt ons toch weer te verrassen, ondanks de hoge vaccinatiegraad in Nederland. Nu worden er zelfs urgente, levensreddende operaties uitgesteld, zo was woensdag in de Leeuwarder Courant te lezen.

Al is niet voor 100 procent zeker dat dat uitstel te wijten is aan de nieuwe golf COVID-gerelateerde ziekenhuisopnamen, duidelijk is dat de druk op de zorg toeneemt.

Meer drempels?

Gaat er een derde prik komen om die vierde golf coronabesmettingen te stoppen, die voor steeds vollere IC’s zorgen? Wat is de rol van niet-gevaccineerden bij het oplopen van de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames? Moet ons demissionaire kabinet meer drempels opwerpen voor hen, zoals waarschijnlijk wordt aangekondigd tijdens de ingelaste persconferentie van dinsdag? Of had Den Haag de zorg al veel eerder in de crisis moeten opschalen? Staat ons misschien zelfs weer een nieuwe lockdown te wachten?

Vragen die aan bod komen in een live interviewsessie met Heleen Lameijer, spoedeisende-hulparts van het Medisch Centrum Leeuwarden en gezondheidsverslaggever Goos Bies.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen