Kijk LC Live terug: Wat zijn de gevolgen van het Deltaplan voor het Noorden?

De drie noordelijke provincies en Flevoland boven afgelopen maandag het Deltaplan voor het Noorden aan aan het Rijk en informateur Herman Tjeenk Willink. Bovenop de 100.000 nieuwbouwhuizen die op de planning staan, beloven de vier provincies nog eens 220.000 nieuwe woningen te bouwen.

Dat in ruil voor de Lelylijn, de Nedersaksenlijn (tussen Groningen en Emmen), het verbeteren van het huidige spoor tussen Zwolle en het Noorden en een nieuwe IJmeerlijn, tussen Almere en Amsterdam. Te gast in LC Live is deze week politiek journalist Ton van der Laan, met wie we een blik werpen op het Deltaplan.

Het verbeterde spoornetwerk, waarvoor Noordelijk Nederland 9,5 miljard euro vraagt, moet zorgen voor een versterking van de bredere welvaart in de provincies. Wat levert het volgens de betrokkenen op? Waar moeten al die nieuwe huizen komen? En wie gaat daar wonen? Wat vinden de inwoners van Friesland eigenlijk van het Deltaplan? Het antwoord op deze en andere vragen was te zien in LC Live met politiek verslaggever Ton van der Laan.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant, www.facebook.com/leeuwardercourant .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Lelylijn
Video