Kerstdorp Wielenpôlle is mooiste van Nederland: 'Het was ons doel saamhorigheid en liefde te geven'

Het SBS6-programma Hart van Nederland schreef onlangs de verkiezing ‘mooist verlichte kerststraat van Nederland’ uit. Kerstdorp Wielenpôlle ontving de meeste stemmen in de finaleronde en legde daarmee beslag op de felbegeerde gouden Hart van Nederland-kerstbal.

De Wielenpôlle haalde 60 procent (9000) van de 15.500 uitgebrachte publieksstemmen binnen en was derhalve afgetekend winnaar. De overige vier finalisten waren (in willekeurige volgorde): Burgemeester Jansenstraat (Den Haag), Raaphorstlaan (Den Haag), Halseweg (Zelhem) en Bazuinstraat (Arkel).

De wijkbewoners zijn ontzettend blij en vooral dankbaar met het binnenhalen van de prijs. ,,Wij willen graag alle bewoners, bezoekers en verzorgingshuizen in Friesland en omstreken bedanken voor hun komst naar Kerstdorp Wielenpôlle. Ook speciale dank aan de gemeente Leeuwarden en burgemeester Buma, vanwege de geweldige samenwerking. Het was ons doel om iedereen een stukje saamhorigheid en liefde te geven met al onze lampjes, en dat is geweldig gelukt.”

Kort nadat de duisternis viel ontstond er een massale drukte in en om de woonwijk op eerste kerstdag. Dat de buurt is verkozen tot mooiste kerststraat van Nederland bleek voor honderden mensen reden om er een kijkje te nemen is te zien in bovenstaande video.

Nieuws

menu