Is het voor jou goedkoper om naar Duitsland te rijden en daar benzine te tanken? Bereken hier of het uit kan

Een ritje naar Duitsland. De moeite waard?

Een ritje naar Duitsland. De moeite waard? Foto: Shuttrstock

Tanken in Duitsland is goedkoper. Maar kan het ook uit om een ritje over de grens te maken? Hier vind je het antwoord met een handige rekentool.
  • De Nederlandse prijzen zijn de gemiddelde dagprijzen, op basis van gegevens van het CBS. Je kunt dit aanpassen naar de prijs van de benzinepomp bij jou om de hoek. De Duitse prijzen zijn actueel en updaten automatisch. Ze komen hier vandaan.
  • Het is mogelijk dat het resultaat iets afwijkt van de werkelijke situatie. De prijzen fluctueren constant en soms duurt het even voor de wijzigingen zijn doorgevoerd in de tool. In de tool is geen rekening gehouden met zaken als afschrijving.
  • In de tool vermelden we ook de extra CO2-uitstoot, omdat je verder rijdt als je in Duitsland tankt. Zo kun je zelf de afweging maken of de besparing opweegt tegen de extra milieubelasting.
  • Het kan zijn dat je niet naar de eerste pomp over de grens wordt verwezen. In dat geval is het op dit moment voordeliger om iets verder te rijden, omdat de brandstof elders goedkoper is.