Jurre 495 pakt voor vierde keer de titel op hengstenkeuring

Algemeen Kampioen van de Hengstenkeuring 2021: Jurre

Algemeen Kampioen van de Hengstenkeuring 2021: Jurre

De hengst Jurre 495 (Maurits) werd zaterdagmiddag bij de jaarlijkse Hengstenkeuring in het Fries congrescentrum in Drachten algemeen kampioen. Het is de vierde keer dat de hengst van stal Chardon uit Jorwert de felbegeerde titel binnensleepte. Reservekampioen werd Jehannes 484 (Tsjalle) van Age Okkema.

Bij de oudere hengsten was het eerder erg spannend. De strijd om de prijs ging tussen Jehannes 484 (Tsjalle) en Nane 492 (Wimer). Beide waren erg aan elkaar gewaagd, zei jurylid Sabien Zwaga. ,,Het was wikken en wegen.” Maar de meest constante prestatie leverde Jehannes van Age Okkema van Stal De Mersken in Siegerswoude. Hij werd kampioen bij de oudere hengsten. Nane van Germ Aise Bouma, stal Henswoude uit Aldeboarn werd reservekampioen.

Een bijzondere strijd werd die bij de jonge hengsten. Teun 505 (Bartele) werd uitgeroepen tot kampioen. De jury vindt het paard van Tjalling de Boer uit Sintjohannesga van stal Fan de Kadyk fraai gemodelleerd. Reservekampioen werd Jurre 495 (Maurits) van Stal Chardon uit Jorwert. Maar bij het Algemeen Kampioenschap waren de rollen anders verdeeld. Jurre bleef constant en pakte de overtuigend de titel. De kampioen van vorig jaar, Matthys 504 kon niet op de keuring zijn om zijn titel te verdedigen.