Juf Marije kan 1,5 week niet voor de klas staan, omdat haar testmateriaal zoek is

Een coronatest. FOTO MARCEL JURIAN DE JONG

Marije Zandberg uit Aldeboarn kan anderhalve week niet lesgeven op de basisschool, omdat haar testmateriaal zoek is geraakt. GGD Fryslân spreekt van een incident.

,,Het is zo langzamerhand een poppenkast aan het worden”, zegt Zandberg. Zij liet zich woensdag 2 september testen in Drachten vanwege verkoudheidsklachten. Toen ze maandag nog steeds geen uitslag had, belde ze erachteraan.

Na telefonische omzwervingen via het RIVM, de coronatestlijn en GGD Fryslân kreeg ze te horen dat haar test was komen te vervallen. ,,Dat klopt dus niet. Ze zijn gaan zoeken, maar konden mijn test niet vinden. Nu moet ik opnieuw, dat kan pas donderdag.”

Zandberg spreekt van een poppenkast omdat haar klachten inmiddels flink zijn afgenomen. Haar eigen kinderen moesten aanvankelijk ook thuis blijven, maar mogen nu wel weer naar school. ,,Gelukkig. Maar in mijn geval vond iedereen het beter ons toch maar aan de RIVM-richtlijnen te houden.”

Woordvoerder Marcel de Jong van GGD Fryslân erkent dat er een enkele keer iets fout gaat op de testlocatie. ,,Soms klopt de barcode niet. Of is het afgenomen materiaal niet goed genoeg om een uitslag te bepalen. Dan moet je nog een keer getest, dat gebeurt incidenteel.”

Nieuws

menu