Jubilerende voetbalclub verloot huis

Het te verloten huis op de achtergrond met op de voorgrond v.l.n.r: huiseigenaar Tjeerd Polstra, initiatiefnemer Anne Polstra en bestuurslid Taeke Zijlstra van VV Ouwe Syl. FOTO VV OUWE SYL

Het is de eerste legale huizenloterij in Nederland en het is de vraag of het lukt. Maar voetbalclub Ouwe Syl durft het aan. Ze verloten een huis van 200.000 euro.

Voor 98 euro de eigenaar worden van een woning in Oudebildtzijl? Het is mogelijk bij de loterij die VV Ouwe Syl houdt vanwege het vijftigjarig bestaan. Inzet is de goed onderhouden woning aan De Kolk 12. Het achterliggende doel: geld inzamelen voor de voetbalclub om de accommodatie op te knappen en een kunstgrasveld aan te leggen.

Het huis is voor de koper vrij op naam. De club moet ruim 80.000 euro aan kansgeldbelasting betalen en zijn er bijkomende kosten, die het totaalbedrag 290.000 euro maken. Voorwaarde voor het slagen van de loterij is dat dit bedrag twee keer wordt binnengehaald, omdat de opbrengst voor het goede doel minstens 50 procent van de totaalopbrengst moet zijn.

,,We moeten minimaal 5800 loten verkopen’’, meldt bedenker Anne Polstra. In totaal zijn er 7908 loten beschikbaar. Wordt het minimum aantal te verkopen loten niet gehaald, dan stopt de verloterij en krijgen inleggers hun geld terug. Dit moet ruim voor 11 november bekend zijn. Dan wordt de winnaar getrokken.

Nieuws

menu