Joure: speciaal tarief voor inwoners die van de regels afwijken

ANP

De Fryske Marren kijkt of de gemeente voor ondernemers en inwoners die van de regels willen afwijken een speciaal tarief kan hanteren.

Deze ‘priveleges’ zijn alleen voorbehouden aan inwoners van het voormalige Gaasterlân-Sleat en Lemsterland. In tegenstelling tot in Skarsterlân heeft De Fryske Marren van deze oude gemeenten het bestemmingsplan Buitengebied nog steeds niet aangepast. Dit had al wel moeten gebeuren, blijkt uit de Najaarsrapportage. Daarin staat vermeld dat de ,,voorgenomen actualisering ernstig is vertraagd.’’

De VVD vindt dat de ondernemers en inwoners van die gebieden daarvan geen nadeel mogen ondervinden. ,,Wij halen de planning niet en dan kan het niet zo zijn dat de kosten bij de inwoners van dat gebied worden neergelegd’’, aldus Olaf Storms gisteravond tijdens de raadsvergadering.

Want om van de regels af te mogen wijken, moeten de indieners meer documenten overleggen, die extra leges met zich meebrengen. De VVD wist alle partijen achter zich wist te krijgen.

Ook wethouder Frans Veltman toonde zich enthousiast over de motie en gaf aan uit te willen zoeken hoe de gemeente de indieners tegemoet kan komen in de kosten.

Nieuws

menu