John Spoel winnaar Ouderensongfestival; internetprijs uitgereikt aan Wytse Hospes uit Tersoal

Zingen en Friesland horen bij Wytse Hospes, deelnemer aan de finale van het Ouderensongfestival. FOTO SIMON BLEEKER

Het Ouderensongfestival in het DeLaMar Theater in Amsterdam is gewonnen door John Spoel. Wytse Hospes uit Tersoal kreeg zondagmiddag de internetprijs uitgereikt, die hem in december was toegekend.

De finale - waar voorrondes en halve finales in Houten en Heerenveen aan vooraf gingen - bestond uiteindelijk uit zestien optredens; het duo Hans de Ruiter & Bill Monsour kon er niet bij zijn. Onder de artiesten waren twee Friese deelnemers; Wytse Hospes uit Tersoal en Kaat Vink uit Bontebok. Hospes zong het Friestalige lied Syn leafde foar see van Wietze Postma, Vink bracht het nummer Something to remind you van de Amerikaanse band Staind ten gehore.

Hospes en Vink bleven zondag buiten de prijzen. Hospes mocht wel op het podium komen om de internetprijs in ontvangst te nemen. Omdat de finale vorig jaar wegens corona niet doorging, werd een internetstemming uitgeschreven. Hospes eindigde daarin gedeeld eerste met Joki Beerendonk.

Winnaar jury- en publieksprijs

Het optreden van de Amsterdammer John Spoel maakte op zowel de jury als het publiek de meeste indruk, dus viel hij dubbel in de prijzen. Hij zong het lied Ik heb je lief, mijn lief  van Frits Lambrechts.

De tweede prijs was voor Berry Reijnen met zijn vertolking van het lied Ja, das Schreiben und Lesen en de derde prijs was voor Guido Lamm, met het lied Johnny.

Nieuws

menu