Jaarwisseling in Friesland: 5 agenten gewond, 5 aanhoudingen

In Tzumarrum moest de ME in actie komen. Foto Kappers Media

Tijdens de jaarwisseling raakten vijf agenten (licht) gewond. Vijf personen werden door de politie aangehouden.

Dat meldt de politie zaterdagochtend. Op meerdere plekken in Friesland werd de ME ingezet zodat de brandweer veilig zijn werk kon doen. In Kollumerzwaag kwam de Mobiele Eenheid in actie, zodat de brandweer een groot vuur kon blussen op de Koarteloane. Daar hadden zich groepen jeugd verzameld. Ook aan de Lage Herenweg in Marrum moest de ME de brandweer assistentie te verlenen.

Aan de Duimstraat in Echtenerbrug was een grote brand op straat. Brandweer en politie kwamen naar het incident toe. Een grote groep mensen keerde zich vervolgens tegen de opgeroepen ME. De voorruit van een politievoertuig raakte bij het voorval beschadigd.

Gehoorschade

Agenten en diensthonden werden op de Kolkhuizerweg in Burdaard bekogeld met onder andere zwaar vuurwerk. Nadat geen gehoor werd gegeven aan meerdere vorderingen, werd traangas ingezet. Drie agenten hebben tijdens het incident mogelijk gehoorschade opgelopen.

In Tzummarum werden agenten belaagd. Eén agent raakte lichtgewond nadat een voorwerp tegen zijn hoofd werd gegooid. De ME kwam ter plaatse en één persoon werd aangehouden.

Volgens de politie hebben zich in Noord-Nederland op verschillende plekken incidenten voorgedaan. Er waren vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Gedurende de hele nacht kwamen veel meldingen binnen van branden.

Nieuws

menu