Jaar cel voor docent (47) christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden die meerdere keren seks had met leerlinge

Beyers Naudé. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De rechtbank heeft een voormalige leraar aardrijkskunde van het christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden vanwege het meermalen plegen van ontucht met een leerlinge veroordeeld tot achttien maanden cel - waarvan zes maanden voorwaardelijk - met een proeftijd van drie jaar.

De verdachte (47) had verklaard dat hij wel seks met haar had gehad, maar dat dat gebeurd was toen ze meerderjarig en van school af was. De rechtbank acht juist bewezen dat de man herhaaldelijk seks met haar had in 2018 en 2019, terwijl ze nog op school zat - tijdens een schoolreis bijvoorbeeld - en minderjarig was. Steunbewijs vindt de rechtbank onder meer in het mail- en appverkeer tussen de verdachte en het slachtoffer.

De rechtbank spreekt van een kwetsbare leerlinge die dacht een luisterend oor bij de leraar gevonden te hebben. De man heeft volgens het vonnis haar vertrouwen misbruikt en inbreuk gemaakt op haar lichamelijke en geestelijke integriteit. Behalve een beroepsverbod voor vijf jaar heeft de rechtbank ook een contactverbod met het slachtoffer opgelegd en bovendien moet hij zich laten behandelen in een forensische polikliniek. In december 2019 werd de man door de school op non-actief gesteld. Het vonnis kwam overeen met de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Nieuws

menu