Arnhemse wint verloting VV Ouwe Syl: huis ter waarde van twee ton (+video)

FOTO LC

Sanne Verhoef uit Arnhem die lotnummer 5140 voor 98 euro kocht in de loterij van VV Ouwe Syl is nu de eigenaar van een huis ter waarde van twee ton aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl.

Burgemeester Gerrit Krol van gemeente het Bildt heeft zaterdag onder toeziend oog van notaris Sjoukje de Vries en heel veel camera's de winnaar bepaald van de loterij van de jubilerende voetbalclub.

7908 loten gingen in de koker. De notaris telde ze twee keer na. Alle aanwezigen in het bomvolle Grauwe Paard hoopten vurig op dat ene nummer. 'Hun' nummer.

 

Na het verlossende woord van Krol ging er gejuich op in het café. Even leek het erop dat de winnaar in de zaal zat, maar dat bleek toch niet het geval. De vrouw uit Arnhem zou vanavond nog naar Oude Bildtzijl afreizen.

De totaalopbrengst van de actie is zo’n 775.000 euro. Daarvan wordt het huis betaald. Ook na het betalen van de kansspelbelasting blijft er onder de eindstreep veel meer over dan de 300.000 euro die de voetbalclub voor ogen had. De winnaar mag met het huis doen wat hij wil: er wonen, verkopen of verhuren.

De eerste post voor de winnaar is al binnen. Een anonieme afzender stuurde een kaartje: 'Gefeliciteerd met het winnen van dit landgoed. Dat het u geluk mag brengen.'

Nieuws

menu