Inwoner Heeg vrijuit voor mishandeling oud-profvoetballer

FOTO ANP

Een 51-jarige inwoner van Heeg is vrijgesproken van betrokkenheid bij de mishandeling van oud-profvoetballer Henk Vos op een crossfestival in het Westland ruim vier jaar geleden.

De man gaf tijdens het evenement leiding aan personeel van het beveiligingsbedrijf ISA dat Vos geslagen zou hebben.

Henk Vos, een oud-speler van Feijenoord, werd tijdens het festival door beveiligers tegen de grond gewerkt, over het festivalterrein gesleept, en in een tent gestompt en geslagen. Dat zou gebeurd zijn onder toeziend oog van de inwoner van Heeg.

De officier van justitie eiste drie weken geleden, tijdens de strafzitting in Den Haag, een werkstraf van 240 uur tegen de leidinggevende.

Het OM verweet de inwoner van Heeg ook dat hij geprobeerd heeft om verklaringen van ISA-personeel te beïnvloeden, om te voorkomen dat het bedrijf verantwoordelijk werd gesteld voor de mishandeling van de oud-profvoetballer. Dat zou hij samen met de algemeen directeur van het bedrijf hebben gedaan.

Oordeel Haagse rechtbank

De Haagse rechtbank oordeelt nu dat niet duidelijk is geworden dat de man uit Heeg opdracht heeft gegeven voor de mishandeling. Ook blijkt nergens uit dat hij heeft gezien dat de oud-profvoetballer werd mishandeld. Daarom kan hem ook niet verweten worden dat hij heeft nagelaten om in te grijpen. Verder is volgens de rechtbank ook niet aangetoond dat beide leidinggevenden van ISA geprobeerd hebben de verklaringen van beveiligers te beïnvloeden.

Het OM had tegen de algemeen directeur van ISA een boete van vierduizend euro geëist en tegen het bedrijf een boete van 23 duizend euro. Maar ook de algemeen directeur en het bedrijf zijn vrijgesproken. ISA is van origine een Fries bedrijf, maar is tegenwoordig in Amsterdam gevestigd.

Overigens was er tegen de oud-profvoetballer Henk Vos een celstraf van een half jaar geëist omdat hijzelf tijdens het crossfestival ook een beveiliger mishandeld zou hebben. Vos heeft hiervoor van de rechtbank een werkstraf van 150 uur gekregen.

Nieuws

menu