Intertoys sluit ook winkel op de Centrale in Leeuwarden

Intertoys heeft bekendgemaakt dat nog eens zestig winkels de deuren sluiten, waaronder de vestiging op de Centrale in Leeuwarden.

Volgens een woordvoerder gaan de deuren waarschijnlijk in de tweede helft van mei dicht, omdat de huurcontracten aan het einde van die maand aflopen. Intertoys houdt er nog een opheffingsverkoop.

Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugese speelgoedverkoper. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari.

Green Swan liet vorige week al weten 91 winkels af te stoten waaronder de vestigingen in Wolvega en aan de Noroderbuurt in Drachten. Daar komen er dus nu nog 60 bij. Deze bleken niet rendabel te zijn of wilde de verhuurder niet opnieuw een contract afsluiten.

Lees ook: Intertoysuitverkoop: 'Mama wordt hier een beetje gek van de drukte'

Intertoys had 286 eigen winkels. Daarnaast zijn er 100 franchise-winkels waarvan 8 verspreid over Friesland. Mogelijk nemen franchisenemers een enkele winkel nog over, maar dat is uiterst onzeker.

Volgens een woordvoerder van het concern is het mogelijk dat een aantal winkels alsnog meegenomen worden in de doorstart. Dit is het maximumaantal sluitingen, legt hij uit.

Sinds vorige week zaterdag werd al een uitverkoop gehouden in de vestigingen die zeker dichtgingen. De nieuwe eigenaren melden nu dat in de 150 winkels die hun deuren sluiten een uitverkoop wordt gehouden tot medio mei.

Lees ook: Intertoys-filialen Wolvega en Drachten Noorderbuurt dicht

Nieuws

menu