Intertoys-filialen Wolvega en Drachten Noorderbuurt dicht: morgen begint opheffingsuitverkoop

Overal in Nederland was het druk bij Intertoys dit weekend. FOTO ANP

Speelgoedwinkel Intertoys sluit de Friese filialen in Wolvega en Drachten (Noorderbuurt). De uitverkoop van de spullen in de winkel start zaterdag.

Intertoys houdt de winkels in Heerenveen, Dokkum en Leeuwarden (op De Centrale en aan de Wirdumerdijk) open.

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan neemt de speelgoedketen over, maar kleedt de Intertoys wel uit. Intertoys heeft zelf 286 winkels in beheer. Een derde bestaat sluit vor mei de deuren. Van de 3200 medewerkers komen tussen de 1.000 en 1500 mensen op straat te staan. De ontslagen vallen bij de distributiecentra, het hoofdkantoor en bij de winkels.

Franchiser bepaalt zelf

Ook telt Friesland nog 8 zogenoemde franchise-winkels, waaronder het filiaal aan de Oosterstraat in Drachten. Deze winkels blijven voorlopig open. Franchisers zijn zelf de baas over de winkel en mogen dus zelf bepalen of ze na de doorstart van Intertoys nog bij het speelgoedbedrijf willen horen. Zij kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om onder een andere naam door te gaan.

Wat de franchisers in Friesland gaan doen, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van Intertoys verwacht over een paar weken duidelijkheid. Intertoys heeft 100 franchise-winkels. Intertoys hoopt dat al die winkels open blijven, maar is daarvan afhankelijk van de franchisers of eventuele verhuurders van panden.

Lees ook: Intertoys gaat verder, maar (minstens) 91 winkels gaan dicht

Nieuws

menu