Informateur: jonge raadsleden kunnen vertrouwen herwinnen op Vlieland

Het gemeentehuis van Vlieland. FOTO LC

Informateur Johannes Kramer adviseert de gemeenteraad van Vlieland nieuwe, jonge raadsleden ‘in de lead te brengen’ als het gaat om het creëren van meer wederzijds begrip in de raad.

Kramer schrijft dat in zijn formatie-advies. De burgemeester van Noardeast-Fryslân is gevraagd de tot nu toe moeizaam verlopen formatie weer op gang te krijgen.

Door een aantal voorvallen de laatste weken is er onbegrip en irritatie over en weer over de wijze waarop de ander politiek bedrijft, constateert Kramer. Zijn indruk is dat grote inhoudelijke verschillen nagenoeg afwezig zijn, waardoor het persoonlijke al gauw politiek wordt. Dat kan zich ontwikkelen tot een neerwaartse spiraal, stelt hij vast. De jonge raadsleden kijken naar wat Kramer vernomen heeft met een frisse blik naar de politiek op Vlieland. ‘Benut deze positieve krachten in uw eigen geledingen!’

Volgens Kramer heeft een formatie tussen Lijst Fier en Algemeen Belang Vlieland de meeste kans van slagen op een kleine meerderheidscoalitie. Een onderzochte doorstart van de huidige coalitie Lijst Fier en Nieuw Liberaal Vlieland mislukte eerder onder informateur Tom van Mourik.

Nieuws

menu