Inbraakgolf in telecomwinkels Dokkum

FOTO DE VRIES MEDIA

FOTO DE VRIES MEDIA

In twee weken tijd zijn in Dokkum drie telecomzaken beroofd. Eén zaak was zelfs tot tweemaal toe het doelwit van inbrekers.

In de nacht van dinsdag op woensdag gebeurde dit bij GSM Herstel aan de Hogedijken, waar laptops en smartphones worden gerepareerd. De daders wisten met pallets een soort trap te maken, waarna ze het glas in de gevel op de eerste verdieping konden breken.

Vrijdagochtend 6 oktober trof Welcom Zwaagstra in de Waagstraat hetzelfde lot. Daar werd een stoeptegel door de vitrine gegooid. Dieven namen verschillende Apple-producten mee.

Een week eerder, op 26 september werd er ingebroken bij M&S Telecom4U in de Aalsumerpoort. Dat was de tweede maal dat daar werd ingebroken .

De politie is een onderzoek gestart. Het is volgens een woordvoerder nog te vroeg om vast te stellen of er een verband is tussen de zaken.

Het is niet de eerste inbraakgolf in Dokkum : in het weekend van 16 september 2016 vonden er inbraken (of pogingen) plaats in een bakkerij, lunchroom, slagerij en ijssalon in de stad.