Het eerste Ayurveda festival van Friesland is zondag in Boksum: 'Met Ayurveda kun je het zelfhelend vermogen van lichaam en geest aanspreken'

Het is hoog tijd dat wij natuurlijker en gezonder gaan leven. En de meer dan 5000 jaar oude Indiase gezondheidsleer Ayurveda kan ons daarbij helpen, aldus Welmoed Kuiper (51) en Zwaantje Kommerie (36). Zondag organiseren ze het eerste Ayurveda festival van Friesland, in Boksum.

Welmoed Kuiper (links) en Zwaantje Kommerie drinken Golden Milk; een goudkleurig kruidendrankje van plantaardige melk met onder andere kaneel, kurkuma en kardemom.

Welmoed Kuiper (links) en Zwaantje Kommerie drinken Golden Milk; een goudkleurig kruidendrankje van plantaardige melk met onder andere kaneel, kurkuma en kardemom. Foto: Maarten Dikken

Voor veel mensen klinkt de term ‘Ayurveda’ wellicht nog onbekend in de oren. Toch heeft deze gezondheidsleer de laatste decennia terrein gewonnen in het Westen. Het begrip komt uit het Sanskriet en betekent ‘wetenschap van het leven’, maar wordt ook wel vertaald naar ‘kunst van het leven’.