In Tjalhuizum, Abbega en Haskerhorne gestolen zadels waarschijnlijk teruggevonden in Polen

Foto ter illustratie. FOTO PIXABAY

De politie heeft tachtig gestolen zadels teruggevonden in Polen. De zadels zijn waarschijnlijk buitgemaakt tijdens meerdere inbraken in heel Nederland, waaronder begin juni in Tjalhuizum, Abbega en Haskerhorne, meldt de politie. Een 32-jarige man is in Polen aangehouden op verdenking van heling. Of hij ook betrokken is bij de diefstallen wordt nog onderzocht.

De politie meldt dat de inbraken in Friesland het startpunt van het onderzoek waren. In de nacht van 2 op 3 juni werden in Tjalhuizum en Abbega tientallen zadels gestolen, met een door aangevers geschatte totaalwaarde van 150.000 euro.

De nacht daarop werden in Haskerhorne nog eens vier zadels gestolen. Uit onderzoek van de politie bleek vervolgens dat er in mei en juni in Midden- en Zuid-Nederland ook zadels zijn gestolen.

Te koop aangeboden

De gedupeerden van de diefstallen ontdekten dat de zadels te koop werden aangeboden op een Poolse vraag- en aanbodsite. Daaropvolgend lichtten zij de politie in. In samenwerking met de Poolse politie volgde een inval bij de aanbieder van de zadels, waarbij tachtig gestolen zadels werden aangetroffen.

De zadels zijn in beslag genomen en worden door de politie geïdentificeerd, zodat ze in overleg met de Poolse autoriteiten kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De politie meldt dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Nieuws

menu