In Leeuwarden vind je nu feestwinkel SoLow, in het voormalige pand van Miss Etam

FOTO LC/DANIQUE HOEKSTRA

In het pand waar voorheen kledingzaak Miss Etam was gevestigd aan de Nieuwestad in Leeuwarden, heeft discountketen SoLow de deuren geopend.

Het is de 39ste vestiging in Nederland. De winkel laat zich het best omschrijven als een feestwinkel, met naar eigen zeggen ‘veel hebbedingetjes en gadgets’, huishoudartikelen, een breed feestassortiment en schoolspullen.

Het kenmerkende aan de indeling van SoLow-winkels is dat je feitelijk langs alle producten komt, wanneer je door de winkel loopt. De stellages zijn zo opgebouwd dat je door een soort doolhof gaat (maar dan zonder dat het doodloopt).

De winkel in Leeuwarden heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter en twee verdiepingen. Dat is eentje extra ten opzichte van de Miss Etam. Op de tweede etage vind je seizoensartikelen.

SoLow is in 2003 in Rotterdam opgericht door de broers Danny en Francois Dame. De laatste jaren groeide de discounter en dit jaar kreeg SoLow een miljoeneninjectie van investeringsmaatschappij Vendis Capital, die de touwtjes nu in handen heeft en meer winkels wil openen. De vestiging in Leeuwarden is daar een voorbeeld van.

Nieuws

Meest gelezen