'Ik ben meer aan het werk dan dat ik vrij ben'

De rubriek ‘20 in 2020’ beleeft een zomerstop. Maar hoe ziet deze coronazomer er uit voor deze (bijna-)twintigers, zonder festivals en verre vakanties? We sluiten af met Fleur Jongema, zij is deze zomer druk aan het werk.

Het is al weer even geleden dat Fleur uit Kiesterzijl in de rubriek ‘20 in 2020’ stond, kort na de jaarwisseling. Lang voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette. In de garage bij haar zus heeft ze sinds november vorig jaar haar eigen trimsalon. Doordeweeks werkt ze als dierenartsassistente in Den Helder, sinds juni met een vast contract. In januari vertelde ze dat ze van plan was voor altijd te blijven werken bij deze dierenartspraktijk. Deze zomer geen vakantie voor Fleur, ze is druk aan het werk en met haar vriend Joey op zoek naar een woning.

Hoe gaat het werken in de dierenartspraktijk in deze coronatijd?

,,Er is niet veel veranderd. In het begin mocht er maar één eigenaar per dier de praktijk in, de assistent nam dan het dier over voor de behandeling. Dat bracht de werkdruk wel omhoog, maar dat is weer veranderd sinds de versoepelingen. De eigenaar mag nu met mondkapje op en na het desinfecteren van de handen mee naar binnen.

Je merkt wel dat meer mensen een huisdier nemen, maar ze moeten wel bedenken dat wanneer het normale leven weer begint ze er wel tijd voor moeten hebben. Het is daardoor ook drukker, de dagen gaan heel snel. Dat is leuk, maar zo heb je wel minder tijd voor andere dingen. Doordat mensen meer thuis zijn, valt het ze ook eerder op als er iets met hun huisdier is.

Ik krijg ook nieuwe taken, zo werk ik nu met een laser. Het is leuk dat er elke keer iets nieuws komt, anders zou het werk wel wat eentonig worden.’’

Hoe breng je deze zomervakantie door?

,,Ik ben meer aan het werk dan dat ik vrij ben. Ik ben geslaagd en sinds juni heb ik een vast contract voor vier dagen in de week. Ik was van plan om voor die tijd nog vrij te nemen, maar door de drukte in de praktijk kon dat niet meer. In de trimsalon wordt het ook steeds drukker, niet door corona maar omdat de salon steeds bekender wordt. De twee dagen dat ik open ben, zitten ook helemaal vol.

Zondag is mijn enige vrije dag, in de avonden ben ik bezig met de beesten. We zouden naar Italië op vakantie, naar de ouders van mijn vriend, maar dat is niet meer doorgegaan in verband met corona.

Ik ben van plan om dit jaar uit huis te gaan, dan neem ik vrij wanneer we een huis hebben gekocht. De prijzen zijn zo hoog geworden dat een (woon)boerderij onbetaalbaar is voor ons. We zijn nu op zoek naar een huisje in de buurt met ruimte voor mijn salon, zodat ik mijn klantenkring wel kan behouden.’’

Heeft corona nog dingen voor jou veranderd?

,,In Den Helder was ineens overal parkeerplek in het begin, dat is nu weer helemaal normaal. En het is jammer dat de dorpsfeesten niet doorgaan, maar de tijd gaat zo snel dat je niet eens beseft dat het nu zou zijn.

Ik probeer ook ieder jaar een weekend of midweek weg te gaan met een collega, dat zit er nu even niet in.’’

Lees meer over Fleur in de rubriek ‘20 in 2020’ | 20 in 2020: Fleur Jongema uit Kiesterzijl

Nieuws

menu