IFKS klaagt over betrokkenheid schippers

Het bestuur van de IFKS wil de betrokkenheid van de schippers vergroten. FOTO LC

Het bestuur van de skûtsjeclub IFKS maakt zich zorgen over de betrokkenheid van de schipper bij het reilen en zeilen van de vereniging.

Dat schrijft het bestuur van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen in een brief bij de uitnodiging voor de Schippersledenvergadering die elk najaar wordt gehouden. Zaterdag is dat weer het geval in Heeg.

Klagers

Er zijn, zo erkent het bestuur, wel schippers die altijd alle vergaderingen bezoeken en keurig en tijdig alle verplichtingen voldoen en veel werk verzetten. Maar er zijn er ook die dat aan zich voorbij laten gaan, en dan achteraf klagen over genomen besluiten.

De schippersvergadering is alleen bedoeld voor de schippers en zij nemen belangrijke besluiten over de skûtsjes en de wedstrijdreglementen. Als voorbeeld noemt het bestuur de nieuwe regel dat degene die tijdens een wedstrijd de rode vlag hijst, het protest ook moet indienen. Het woordje ,,mag’’ is in de vorige vergadering vervangen door ,,moet’’. Schippers die moeite zouden hebben gehad met deze verandering, hadden daartegen in deze vergadering bezwaar kunnen maken, aldus het bestuur.

Verwijten

Ook over andere besluiten zijn in de vergaderingen nooit opmerkingen gemaakt. ,,Toch mocht bestuur verwijtende reacties ontvangen waarin de indruk werd gewekt dat wij er op uit waren onze schippers het leven zuur te maken. Kritiek wil je serieus nemen. Dan is het wel van belang om te weten of de geleverde kritiek wordt gedeeld door de meerderheid van de schippersleden. Daarom is een slechte opkomst op de schippersledenvergadering bestuurlijk lastig.’’

Op de laatste vergadering was slechts eenderde van de schippers aanwezig. Zaterdag wil het bestuur opnieuw met de schippers in gesprek over het verbeteren van de betrokkenheid van de leden.

Nieuws

Meest gelezen

menu