Hygiënesluizen maken bezoek mogelijk bij Bennema State

Bewoners van tien groepswoningen van Bennema State in Hurdegaryp kunnen tijdelijk geen bezoek ontvangen vanwege een corona-uitbraak. Hygiënesluizen die in allerijl worden gebouwd, moeten dat gauw weer mogelijk maken. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Bij Bennema State in Hurdegaryp worden in allerijl hygiënesluizen gebouwd, zodat de bewoners gauw weer bezoek kunnen ontvangen. In de kleinschalige groepswoningen zijn vijftien dementerende ouderen positief bevonden op het coronavirus.

In Bennema State zijn vijftien bewoners besmet. De besmettingen zijn vastgesteld op drie van de tien psychogeriatrische afdelingen. In de andere zeven kleinschalige groepswoningen blijven de in totaal 42 bewoners uit voorzorg in quarantaine.

In de sluis liggen straks voor bezoek persoonlijke beschermingsmiddelen klaar, zoals een mondneusmasker, een bril en een overschort. Op de terugweg kunnen ze de spullen uittrekken.

,,We verwachten dat begin komende week elke bewoner weer één bezoeker kan ontvangen”, zegt woordvoerder Lotte Stienstra van de koepel Noorderbreedte, waar Bennema State onder valt. ,,Ja, dit is iets nieuws. We willen alles er aan doen dat bezoek mogelijk blijft bij onze zorginstellingen.”

Nieuws

menu