Horeca-ondernemers in Leeuwarden zien af van coronaprotest na gesprek met burgemeester Buma

Horecaondernemers uit Leeuwarden, zaterdag voor de trappen van het Paleis van Justitie. 'Liever naar de rechtbank dan naar de slachtbank' luidt het motto van de actie van vanavond.

Leeuwarder horeca-ondernemers zien waarschijnlijk af van de voor vanavond geplande protestactie tegen coronasluiting. Ze doen dit na overleg met burgemeester Sybrand Buma.

,,Onze taak is regels te handhaven. En ik heb gezegd dat we dat ook zeker zullen doen’’, aldus Buma aan het eind van de middag. Hij voerde het overleg met Ton Eijer, voorman van Koninklijke Horeca Leeuwarden. Eijer was niet bereikbaar voor een reactie.

Zo’n veertig ondernemers, van eetcafé tot feestcafé, kondigden zaterdagochtend aan de sluitingstijd van 20 uur vanavond te negeren. Ze zijn woedend dat het kabinet vrijdagavond tijdens de persconferentie opnieuw maatregelen voor de horeca afkondigde.

Buma gaat maandag in gesprek met de ondernemers. ,,We moeten beseffen dat we samen een klus hebben te klaren. Niemand is blij met corona. De zorg van ondernemers is dat ze financieel het schip ingaan’’, aldus Buma. ,,Ik heb daar begrip voor en hoop dat er weer een regeling komt om schade te vergoeden.’’ De Leeuwarder burgemeester vindt het ook de taak van het kabinet om voor de horecabranche ‘een perspectief’ te schetsen.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is betrokken geweest bij de kwestie. Buma: ,,Hij weet ervan’’.

Nieuws

menu