Hoezo coronacrisis? Deze leerlingen deden enthousiast onderzoek en staan vandaag met hun profielwerkstuk in onze onderwijsbijlage

Coronacrisis? Welke coronacrisis? Je zou bijna vergeten dat we al een jaar in een pandemie zitten bij het lezen van de profielwerkstukken in deze speciale onderwijsbijlage van de Leeuwarder Courant. De makers lieten zich niet weerhouden door alle beperkingen en deden enthousiast onderzoek naar onder andere duurzame methanol, reanimatieles op school en fantoompijn.

De makers van de beste profielwerkstukken van Friesland hebben één ding gemeen: ze lieten zich niet ontmoedigen door alle beperkingen in het onderwijs het afgelopen jaar. Soms knepen scholen een oogje dicht. ,,Wij hebben extra genoten van de tripjes die we voor ons werkstuk toch konden maken, terwijl verder alles zo’n beetje gesloten was’’, zeggen de broers Melèce en Nérée van der Woerdt uit Noordwolde, leerlingen van het Linde College in Wolvega. Zij maakten een film en een schilderij als profielwerkstukken en bezochten daarvoor diverse kunstenaars.

Nieuws

Meest gelezen