Hoe werd er bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in jouw buurt gestemd? Bekijk de uitslag per stembureau op deze kaart

Stemmen in de Houtstad-IJlst. Foto: Niels de Vries

De Tweede Kamerverkiezingen lieten grote verschuivingen in het stemgedrag in Friesland zien. Gemeentes waar het CDA andere jaren oppermachtig was, gingen nu naar het CDA en op andere plekken maken PVV en Forum een stevige opmars.

Op onderstaande kaart is per stembureau te zien hoeveel stemmen per partij zijn uitgebracht. Omwille van de leesbaarheid zijn alleen de partijen die daadwerkelijk zetels behaald hebben opgenomen in de kaart. De volgorde van de partijen is zoals die op het stembiljet te vinden was.

De uitslagen die per brief zijn uitgebracht zijn opgeteld bij het stembureau waar deze brieven geteld zijn. In de meeste gevallen zijn dat de gemeentehuizen. Deze stembureaus zijn op de kaart te herkennen aan het *.

Sommige stembureaus waren niet alleen op woensdag geopend maar ook op maandag en/of dinsdag voor oudere en kwetsbare kiezers. Deze stembureaus zijn te herkennen aan **.

U kunt door in het rijtje bovenin een partij te selecteren deze in- of uitschakelen om zo bijvoorbeeld een beter beeld te krijgen van de verdeling over de provincie. Gebruik het zoekvenster linksboven om snel een stembureau te vinden. Inzoomen kan door ctrl (op windows) of cmnd (op mac) ingedrukt te houden en te scrollen. Op mobiel of tablet kunt u ‘knijpen’ met twee vingers. Op mobiel is de weergave het beste als u uw device horizontaal houdt.

Klik hier om de kaart op groot scherm te zien.

Nieuws

Meest gelezen