Hoe leg je een cv-installatie aan? Friese installatiemonteurs bijten spits af in nieuw praktijkexamen

FOTO IWNEDERLAND

Bij zeven ervaren installatiemonteurs wordt donderdag het nieuwe en verplichte praktijkexamen Vakmanschap CO afgenomen, een wettelijke certificering waar alle installateurs vanaf 1 april 2020 aan moeten voldoen.

In de nieuwe wetgeving, die in oktober is ingegaan, is geregeld dat vanaf april 2020 alleen gecertificeerde monteurs bepaalde werkzaamheden mogen verrichten aan cv-installaties. Het rijk en de installatiebranche willen op deze manier vooral ongelukken met koolmonoxidevergiftiging voorkomen.

Een samenwerking tussen ROC Friese Poort en IW Contract Onderwijs moet ervoor zorgen dat alle installatiemonteurs op tijd worden voorbereid op de nieuwe wettelijke eisen.

Bij De Friese Poort in Leeuwarden kunnen installatiemonteurs terecht voor hun theorie- en praktijktraining. In de regel wordt op dezelfde dag ook het theorie-examen Vakmanschap CO afgenomen op deze locatie. Wanneer deze is gehaald kunnen de deelnemers bij IW Contract Onderwijs het praktijkexamen aanvragen. Ook dat wordt op De Friese Poort in Leeuwarden afgenomen.

Met het examen worden installateurs voorbereid op het veilig installeren, repareren, onderhouden en in bedrijf stellen van cv-ketels en warmwatertoestellen. Ook de kanalen voor luchttoevoer en rookgasafvoer komen aan bod in de nieuwe wettelijke certificering van de monteurs.

Nieuws

menu