Hoe is het om te werken als bron- en contactonderzoeker bij GGD Fryslân?

GGD Fryslân heeft het aantal werknemers op de afdeling bron-en contactonderzoek opgeschaald. Sinds dinsdag werken er ruim 130 onderzoekers in een poging de coronabesmettingen in te dammen. ,,Het lijkt misschien heel simpel werk, maar het is ontzettend complex.”

Bij GGD Fryslân aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden zijn drie verdiepingen ingericht voor bron- en contactonderzoek. Zowel vanuit kantoor als vanuit huis werken bco’ers zeven dagen in de week om mensen met een coronabesmetting te bellen voor bron- en contactonderzoek.

Bij GGD Fryslân aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden zijn drie verdiepingen ingericht voor bron- en contactonderzoek. Zowel vanuit kantoor als vanuit huis werken bco’ers zeven dagen in de week om mensen met een coronabesmetting te bellen voor bron- en contactonderzoek. FOTO NIELS WESTRA

Wat is de handel en wandel geweest van iemand met corona? Dat zoeken de bron- en contactonderzoekers (bco’ers) uit om te achterhalen wie er nog meer besmet kan zijn en wie de mogelijke bron is. ,,En dat is echt een puzzel”, zegt kwartiermaker Caroline Wicherson.

Lees ook

Nieuws

menu