Kijk LC Live terug: Zorgen de versoepelingen en aangepaste quarantaineregels voor opluchting bij ouders en de kinderopvang?

In deze aflevering gaat het over de gewijzigde quarantaineregels en de kinderopvang.

Een kind hoeft vanaf woensdag alleen nog in quarantaine als hij of zij zelf positief getest is of coronaklachten heeft. Dat zorgt voor waarschijnlijk veel opluchting bij ouders, die hun kind dat in contact is geweest met een positief geteste weer naar kinderopvang, bso en school kunnen laten gaan.

Maar zorgen de dinsdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen ook voor opluchting bij de kinderopvangcentra? Of komen er straks heel veel snotneusjes naar de opvang, die daar dan weer anderen gaan besmetten, onder wie de medewerkers? Zij kampen sinds de besmettelijke omikronvariant toch ook met veel ziekte?

Daarover praatten we in LC Live met Tine Wesselius en Elbrecht Fransen, respectievelijk pedagogisch coach en operationeel ondersteuner van Sinne Kinderopvang, met meer dan 30 locaties aan opvang en bso de grootste van Leeuwarden.

LC Live

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant.

Nieuws

menu