Hoe gaan grote evenementen in het Noorden om met de coronamaatregelen? Deze infographic vertelt meer

Ballonfeesten.

Hoewel de maatregelen van de regering beetje bij beetje lijken te versoepelen, houdt het coronavirus ons land nog steeds in zijn greep. Concreet betekent dit dat er nog steeds veel zaken niet mogen, zoals het houden en bezoeken van grote evenementen.

Veel evenementen in juli en augustus gaan hierdoor niet op de oorspronkelijke datum door, zo ook in Noord-Nederland. In deze infographic is per provincie aangegeven wanneer de evenementen oorspronkelijk stonden gepland en hoe de organisatie omgaat met de coronamaatregelen.

Verschillen

Sommige organisaties kiezen ervoor om helemaal niet meer door te gaan. Anderen verplaatsen de editie van 2020 naar een later moment dit jaar, of zelfs naar 2021. Dit heeft invloed op de reeds gekochte tickets voor dit jaar. Zo kan het zijn dat het door jouw aangeschafte ticket geldig blijft voor volgend jaar of dat je het geld volledig of gedeeltelijk terugkrijgt van de organisatie. Dit verschilt per evenement.

Hoe dat zit bij de organisatoren bij wie jij jouw ticket hebt gekocht wordt in onderstaand overzicht weergegeven. Hierop is te zien over welk evenement het gaat, wanneer deze festiviteit oorspronkelijk zou worden georganiseerd en wanneer de eventuele nieuwe editie staat gepland. Ook lees je wat er gebeurt met de reeds gekochte toegangskaarten indien van toepassing.

Overzicht

Bekijk de informatie hieronder. In het overzicht staat wanneer het desbetreffende evenement zou plaatsvinden en in welke provincie dat zou zijn.

Klik op het gekleurde symbool voor meer informatie over het evenement, de eventuele nieuwe datum en wat er met reeds gekochte tickets gebeurt. Een evenement met een rood kruis is afgelast, een gele pijl is verplaats en een groene driehoek gaat door dan wel niet in aangepaste vorm.

Deze productie is gemaakt doorstudenten van de opleiding Communicatie van NHL Stenden Hogeschool.

Dit overzicht is gemaakt voor de bekendmaking van de versoeplingen op woensdag 24 juni. Daardoor kunnen er wijzigingen zijn. Kijk altijd op de officiële website van het evenement voor de laatste stand van zake n.

Voor een grotere versie klik op de knop fullscreen rechtsbovenaan.

Nieuws

menu