Hoe blijven we gezond? Volgens Jos Meeús uit Drachten moet je blijven kijken naar wat je nog kan

De coronacrisis toont onze kwetsbare gezondheid. Ten dele hebben we een goede gezondheid zelf in de hand. Ervaringsdeskundigen bieden inspiratie. Vandaag: Jos Meeús (70) uit Drachten.

Jos Meeús en zijn partner Antje Fokkema in hun achtertuin in de Drachtster nieuwbouwwijk De Drait.

Jos Meeús en zijn partner Antje Fokkema in hun achtertuin in de Drachtster nieuwbouwwijk De Drait. FOTO JILMER POSTMA

Pastinaak, wortel, boontjes, snijbiet, sla, raapstelen, frambozen, wijnbessen, druiven en ga zo maar door. Groenten en fruit verbouwen Jos Meeús en Antje Fokkema achter huis, midden in nieuwbouwwijk De Drait in Drachten. Toen Antje in 2004 bij Jos kwam wonen ging de vijver eruit en kwam de moestuin erin. ,,Zo’n 30 procent van alle groente die we eten halen we hier uit”, schat Meeús. Fokkema: ,,En het onkruid eten we ook. Paardenbloem, brandnetel, kleefkruid, zevenblad, daslook.”

Nieuws

Meest gelezen