Hobbels op A32 worden te hoog: Rijkswaterstaat hoopt het na spoedreparatie nog paar maanden 'uit te zingen'

De A32 vanuit Heerenveen richting Grou bij Nes. FOTO GOOGLE MAPS

Na de spoedreparatie van vrijdagnacht moet de hobbelige A32 het nog enkele maanden volhouden, tot de volledige fundering wordt vervangen.

De A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden is al jaren hobbelig, door de hoogovenslakken die als fundering zijn gebruikt. Dit materiaal, een restproduct uit de staalindustrie, zet op sommige plekken uit. Hierbij ontstaan hobbels in de weg.

Het deel tussen Grou en Leeuwarden kreeg in 2019 al een nieuwe fundering, waarna de problemen waren opgelost. Tussen Heerenveen en Grou moet dat over enkele maanden gebeuren.

Toch kondigde Rijkswaterstaat vrijdag nog een spoedreparatie aan, die diezelfde nacht zou worden uitgevoerd. Volgens woordvoerder Anne van der Meer hadden weginspecteurs geconstateerd dat de hobbels dermate hoog werden, dat ze een gevaar dreigden te vormen voor automobilisten. ,,Op seis of sân plakken koenen we net langer wachtsje.”

‘Jo wolle net in ûnfeilige sitewaasje’

Op die plekken kwam vrijdagnacht een nieuwe asfaltlaag, al is dat dus maar voor enkele maanden. ,,Jo wolle ek net dat in ûnfeilige sitewaasje ûntstiet.”

Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat het de laatste spoedreparatie is, al is bijvoorbeeld bij vorst nog nieuwe schade mogelijk. ,,Mar foarearst liket it derop dat we it mei dizze tydlike oplossing noch wol even útsjonge kinne.”

Nieuws

menu