Hier en daar sneeuwt het op tweede paasdag in Friesland. Bekijk beelden uit de provincie

Sneeuw op tweede paasdag 2021. CAMJO MEDIA

De winter in Nederland is nog niet helemaal voorbij. In Friesland viel in de ochtend van tweede paasdag hier en daar (natte) sneeuw en hagel. De sneeuw verdwijnt wel snel, maar op auto’s blijft het wel even liggen.

In het Waddengebied en de rest van de noordelijke provincies is het maandagochtend licht gaan sneeuwen. Daarmee heeft Nederland voor het eerst sinds jaren een witte Pasen. De laatste keer was in 2013. In de loop van de dag volgt ook de rest van het land.

Naast de winterse buien waait het ook stevig. Het is die wind die koude lucht vanuit de poolstreek aanvoert. In het Waddengebied is de wind af en toe stormachtig, windkracht 8, en in het hele land kunnen forse windstoten voorkomen.

Terschelling

Was het in de ochtend op sommige plekken nog rond 8 of 9 graden; in het hele land is het kwik flink gedaald tot rond een graad of 4. Tijdens buien koelt het nog sterker af, tot dichtbij of zelfs iets onder het vriespunt. Op Terschelling daalde de temperatuur tijdens zo’n winterse bui tot -0,1 graad.

Weer.nl waarschuwt dat het tijdens de winterse buien lokaal glad kan worden. Ook moet er rekening worden gehouden met onweer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Weer