Dure boodschappen en energie blijven niet zonder gevolgen, familie Maatman uit Wolvega zet mes in Sinterklaas-viering

Dure boodschappen en energie blijven niet zonder gevolgen bij de familie Maatman in Wolvega. December wordt heus gezellig, maar wel soberder. Het mes gaat in de sinterklaasvieringen.

Het gezin Maatman tussen de Sinterklaascadeautjes. Vanaf links Esther, Thomas, Christel en Miriam. Herre en Jochem ontbreken.

Het gezin Maatman tussen de Sinterklaascadeautjes. Vanaf links Esther, Thomas, Christel en Miriam. Herre en Jochem ontbreken. Foto: Rens Hooyenga

Voorheen was pakjesavond een drukke bedoening, vertelt Christel Maatman. Het gezin vierde Sinterklaas bij haar ouders, waar ook een zusje aanschoof. Er ging een cadeautje naar de broer van haar man Herre, een alleenstaande vriendin kreeg een presentje en een buurman, ook alleen, werd evenmin vergeten.

LC-panel

Boodschappen die almaar duurder worden, stijgende energielasten, peperdure benzine. Het leven is flink prijziger geworden. Hoe komen we de winter door? De komende maanden volgen we een aantal lezers, die op 20 september zijn voorgesteld in de krant.

Nieuws

menu