Het diverse Friesland

De familie Hamstra voor het klimbos in Appelscha.

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: de familie Hamstra uit Kootstertille.

In het centrum van Appelscha is veel te doen voor toeristen. Naast het midgetgolfpark en de terrassen is er ook een klimbos. De familie Hamstra, een gezin van zeven personen, is met de fiets naar het centrum gekomen. Vader Tjerk (43) vertelt meer over hun vakantietijd in Friesland.

Wat doen jullie hier in Appelscha?

,,We zijn hier op een klein uitje. We zitten in Wateren op de camping en we hebben hier afgelopen maandag nog geklommen. Vandaag even een lekkere ijsco halen en een stukje fietsen.”

Waarom zijn jullie hier op vakantie gegaan?

,,Door de diversiteit. Je bent in principe maar drie kwartier van huis. Toch voor Friesland inderdaad, je hebt iets de ruimte en je hebt andere natuur dan bij ons in de omgeving. En genoeg activiteiten in dezelfde buurt.”

Hoe lang zijn jullie hier op vakantie?

,,We hebben de eerste week nu gehad. Dus we hebben nog een klein weekje.”

Hadden jullie voor de coronaperiode al vakantieplannen?

,,We hadden in gedachten om in Nederland op vakantie te gaan. We hebben gewoon iets dichterbij gekozen, omdat het ook een leuke camping was.”

Wat doen jullie allemaal op vakantie?

,,Door de kleine kinderen zit je toch vrij veel op de camping. Als de kinderen het naar hun zin hebben, is het prima. We zijn niet echt alle dagen weg, op de camping is het meeste te doen. Een beetje zwemmen en activiteiten op de camping.”

Wat typeert Friesland voor jullie?

,,Friesland voor ons? Vrijheid, ruimte, water en de natuur. Vooral vrijheid en ruimte, met de anderhalve meter hebben we hier niet zoveel problemen.”

Nieuws

Meest gelezen