Veganisme lijkt steeds populairder te worden. Hoe leeft veganisme in Friesland en wat is het vegan aanbod in de provincie?

Diervriendelijk Nederland en Vegan Today organiseren dinsdag voor de zevende keer de plantaardige barbecue in het Tweede Kamergebouw. Dit past bij de trend dat veganisme steeds populairder lijkt te worden. De vleessector startte vorige week nog de campagne ‘Nederland Vleesland’ vanwege de toenemende weerstand tegen vlees. Hoe leeft veganisme in Friesland eigenlijk, en wat is het (horeca)aanbod in de provincie?

Bij Eetcafé Spinoza bieden ze al sinds 2014 veganistisch eten aan. Op de foto mede-eigenaar Ralph Pol met een veganistische proeverij.

Bij Eetcafé Spinoza bieden ze al sinds 2014 veganistisch eten aan. Op de foto mede-eigenaar Ralph Pol met een veganistische proeverij. Foto: Jaap Schaaf

,,Het aanbod veganistisch eten in restaurants in Friesland is bedroevend slecht”, vindt eigenaar van half- en volpension Vegotel in Blije Henk de Bree. Volgens De Bree zijn er in Friesland maar twee volledig veganistische restaurants: Dr. Plant in Leeuwarden en zijn zaak. ,,De veganschappen in de supermarkten exploderen en ondertussen is het enige wat je bijvoorbeeld op een terras kunt bestellen vaak weer een falafelburger.”

Nieuws

menu