Hekken bij school Noordwolde om overlast van jongeren tegen te gaan

De Vensterschool. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De gemeente Weststellingwerf plaatst hekken op de wegen naar de Vensterschool en Vlindertuin in Noordwolde. Het moet overlast van jongeren tegengaan.

Volgens de gemeente veroorzaakt een groep jongeren in de avonduren veel overlast op het schoolplein. Het gaat om vernielingen en het spuiten van graffiti. Ook wordt er (drugs)afval achtergelaten en is er sprake van intimiderend gedrag. Schoolkinderen kunnen daardoor niet veilig op het schoolplein spelen en voorbijgangers voelen zich onveilig.

Eerder voerde de gemeente al een zogenaamd zerotolerancebeleid in. Dat houdt in dat iedere overtreding hard bestraft wordt. Toch is er nog steeds sprake van overlast. Het komt volgens de gemeente onder meer door de meerdere toegangswegen naar de school die als vluchtroutes gebruikt worden. De nieuwe hekken op de toegangswegen blokkeren de toegang tot het schoolplein.

De hekken worden tussen 17 en 21 januari geplaatst. De poorten van de hekken zijn tijdens schooltijd open en gaan daarna op slot. Het college van B en W en scholenkoepel Comprix hopen dat de maatregelen helpen tegen de overlast. In dat geval kan het schoolplein weer worden opgeknapt met onder andere speeltoestellen.

Nieuws

menu