Heel Harlingen staat stil bij treindrama

Op verzoek van ProRail zijn bloemen uit het zicht gelegd. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Het Harlinger gemeentebestuur nam woensdagavond een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de 31-jarige Harlinger en zijn 3-jarige zoontje die maandag omkwamen door een ongeluk.

Burgemeester Roel Sluiter betuigde aan het begin van de raadscommissie zijn medeleven aan de nabestaanden. Hierna werd een minuut stilte in acht genomen in de volle raadszaal.

Bloemen bij talud

Het is in de stad een van de vele blijken van rouw en verdriet om het overlijden van de 31-jarige Harlinger en zijn 3-jarige zoon door de botsing met een trein op de spoorwegovergang aan de Oude Trekweg. Zo zijn er dichtbij de plaats van het ongeluk bloemen en plantjes gelegd. Deze liggen op verzoek van spoorwegbeheerder ProRail onder aan het talud bij de onbewaakte spoorwegovergang.

Via een bordje dat ProRail bij de overgang heeft gehangen, roept de netbeheerder op om op of bij de spoorbaan geen bermmonumenten of bloemen te plaatsen. Behalve het gevaar dat dit oplevert voor de mensen die dit doen, zouden bloemen en monumenten de machinisten te veel afleiden en herinneren aan het ongeval.

Vlaggen half stok

In de Admiraal Stellingwerffstraat, de straat in het Harlinger Rode Dorp waar het jongetje woonde, hingen de afgelopen dagen vlaggen half stok.

Komende dinsdagmiddag vindt voor hem en zijn vader de uitvaartplechtigheid plaats vanuit de Grote Kerk in Harlingen. De gemeente gaat de verwachte toeloop in goede banen leiden. Burgemeester Roel Sluiter bezoekt vandaag de familie. Op de diverse sociale media zijn duizenden blijken van medeleven met de nabestaanden te lezen.

Nieuws

menu