Heb je nog een oude fiets over? Lever hem in. Friese organisaties en ANWB zamelen fietsen in voor hulpbehoevende kinderen

ANWB en Friese organisaties starten een fietsinzamelactie voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Foto: Shutterstock

Een eigen fiets: niet voor alle kinderen is dat vanzelfsprekend. Daarom starten de ANWB en Friese organisaties een fietsinzamelactie voor kinderen die het thuis niet breed hebben.

Werkplaats Oud-Oost in Leeuwarden, Caparis in Drachten, en Jan Volbeda uit Harich werken mee aan de actie, waarbij fietsen die niet meer gebruikt worden een tweede leven krijgen. De ANWB zamelt de fietsen in en knapt ze op, waarna ze via lokale maatschappelijke organisaties zoals Leergeld Nederland en Kinderpakket terecht komen bij kinderen die ze het hardst nodig hebben. Zo kunnen ze zelf naar school, sport, hobbyclubs en vriendjes fietsen, en wordt hun wereld iets groter.

ANWB is voor de actie op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen tot achttien jaar. Fietsen met 24, 26, of 28 inch wielmaat zijn geschikt. Fietsen kunnen gedoneerd worden bij de deelnemende inzamelpunten of worden aangemeld bij het ANWB Fietsenplan .

Nieuws

menu