Havo-examen natuurkunde: een makkie werd het niet. 'Ik vond dit examen wel moeilijker dan de toetsen die we hebben gehad'

Bepaal de toonfrequentie van een trillende strip en zoek de meest overeenkomende muzieknoot erbij. Bereken het rendement van een generator bij de lancering van een ruimtesonde. Zomaar wat vragen uit het examen natuurkunde waarmee havo-leerlingen maandagmiddag op de pijnbank werden gelegd.

Havoleerlingen van het Linde College maken het natuurkunde examen in de gymzaal. Links vooraan Sophie Jansen, daarachter Stephan Kooij en Femke ter Schuur.

Havoleerlingen van het Linde College maken het natuurkunde examen in de gymzaal. Links vooraan Sophie Jansen, daarachter Stephan Kooij en Femke ter Schuur. FOTO JILMER POSTMA

Op het Linde College in Wolvega was Niek Zeinstra de eerste die het examen heeft ingeleverd, maar hij weet niet zeker hoe hij het heeft gemaakt. ,,Sommige dingen gingen een beetje goed, anderen niet.” Het lastigste vond hij de opdracht over lithografie en de vraag over de vervalreactie van plutonium-238. ,,Opdrachten over elektriciteit vind ik logischer en makkelijker te begrijpen.”

Nieuws

menu