Hartverwarmende steun na grote corona-uitbraak op Philadelphia-locatie in Sneek

Een bewoner van Plevierenpad Philadelphia zit met een begeleidster in de beleefcabine in de zomer van 2019. De zorglocatie is nu getroffen door een corona-uitbraak. FOTO NIELS DE VRIES

De locatie Plevierenpad van gehandicapteninstelling Philadelphia in Sneek is getroffen door een grote corona-uitbraak. Dertien bewoners met ernstige meervoudige beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag zijn besmet en 22 medewerkers.

Het is de grootste uitbraak waar Philadelphia - die in Nederland over 530 locaties beschikt - tot nu toe mee is geconfronteerd, zegt landelijk woordvoerder Agnes Verhulst. Ongeveer twee derde van alle bewoners en medewerkers van Plevierenpad is positief getest.

De positief en negatief geteste bewoners worden gescheiden van elkaar verzorgd. Naar omstandigheden gaat het heel goed, zegt Verhulst. ,,Vooralsnog is niemand ernstig ziek of erger. Ik had zelfs een heel vrolijke manager aan de lijn. Hij is ongelukkig met de besmettingen, maar zeer gelukkig met hoe het ervoor staat.”

De woongroep met dagbesteding krijgt heel veel hulp van ouders en andere familieleden en medewerkers van andere locaties springen bij, vervolgt Verhulst. ,,Collega’s vanuit Urk, maar ook van de JP van den Bentstichting. Super aardig. De burgemeester heeft sterkte gewenst en de buurt heeft hulp aangeboden als er sneeuw komt. Hartverwarmend allemaal.”

Nieuws

menu