Half jaar cel voor trio dat tweeling mishandelde in Vrouwenparochie

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een man uit Stiens (31) en twee met hem bevriende broers (29) en (32) uit Vrouwenparochie zijn door de rechtbank veroordeeld tot een half jaar cel vanwege de zware mishandeling van een tweeling uit Vrouwenparochie in mei 2018.
Lees meer over
Waadhoeke
Noardeast-Fryslân

Ook is de verdachten nog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd om herhaling te voorkomen. De man uit Stiens wilde tijdens het festival Frou Rock in Vrouwenparochie wraak nemen omdat hij, ten onrechte, dacht dat de tweeling eerder zijn broer had mishandeld. De twee andere verdachten schoten hun vriend te hulp.

Voor de rechtbank staat alleen vast dat de Stienser geweld – gekwalificeerd als poging doodslag – pleegde tegen een van de broers. Dat bestond onder meer uit het geven van vuistslagen waardoor het slachtoffer op de grond viel. Vervolgens trapte de Stienser herhaaldelijk met geschoeide voet op het hoofd van het slachtoffer. ,,Een zeer ernstig strafbaar feit.’’

Volgens het Openbaar Ministerie had de Stienser ook de andere broer mishandeld, maar dat kon de rechtbank niet vaststellen.

Beide andere verdachten namen de andere tweelingbroer wel te grazen. Ook hij kreeg harde vuistslagen en werd met zijn hoofd tegen de bar geslagen. Ook toen hij op de grond terecht kwam ging het geweld door totdat beveiligers er een eind aan maakten. De rechtbank oordeelt dat in beide gevallen het medeplegen van poging doodslag bewezen kan worden. Het OM had tegen de Stienser twaalf maanden cel geëist waarvan drie voorwaardelijk en tegen beide andere verdachten acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk.

Nieuws

menu